plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší jablčník s kokosovou penou: Úžasne jemný, každé sústo sa rozpadáva na jazyku!

Tento dezert si určite zamilujete. Je jednoduchý, nadýchaný ako pena a krásne šťavnatý. Určite skúste, rozhodne nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

Cesto:

300 g polohrubá múka
200 g Palmarín
200 g práš. cukor
5 žĺtkov
1/2 práš. do pečiva
200 ml mlieka
kôra z jedného citróna
tuk na vymastenie plechu a hrubá múka na vysypanie plechu

Plnka:

1 kg strúhaných jabĺk
5  lyžíc kr. cukru
1 bal. banánový puding
100 g hrozienok
3 lyžice rumu

Sneh:

5 bielkov
1 lyžička citrónovej šťavy
150 g kr. cukru
5 lyžíc kokosu strúhaného

Postup:

Žĺtky, tuk a práškový cukor vymiešam do krémova. Postupne primiešam preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko. Na koniec do cesta primiešam postruhanú citrónovú kôru. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre pečiem 30-35 min.

Nahrubo postrúhané jablká dám do kastróla podlejem 150 ml vody , pridám cukor a dusím. Keď jablká zmäknú , primiešam k ním banánový puding rozmiešaný v 100 ml. vody a nechám 1-2 min. prevrieť. Odstavím a vmiešam hrozienka namočené v rume. Plnku navrstvím na predpečený korpus . Na vrch dám kokosový sneh. Dám zapiecť 15 – 20 min.

Z bielkov , citrónovej šťavy a cukru vyšľahám tuhý sneh , do ktorého zľahka vmiešam kokos.

Najlepšie recepty na dnes