Najlepší domáci marcipán bez driny, hotový za 10 minút + Najkrajšie nápady na sladké vianočné dekorácie!

Výborný domáci marcipán, ktorý hravo zvládnete pripraviť za 10 minút.

 

 

Od poťahovania tort cez utešené ozdoby a figúry, používam na všetko!

Potrebujeme

25 dkg sušeného mlieka polotučného

50 dkg práškového cukru

2 lyžice číreho kukuričného sirupu

2 lyžice vody

1 lyžica sladkej mandľovej arómy

 

 

Postup prípravy

Cukor i mlieko preosejte.

Marcipán spracujete tak, že zmiešate všetky ingrediencie.

 

 

Takto spracovaný marcipán potom dajte na pracovnú dosku.

Namočte si ruky v teplej vode (bude sa vám s hmotou lepšie pracovať).

Začneme hniesť. Zo začiatku sa nebojte ruky namáčať až po zápästia.

 

 

Keď hmota začne hustnúť, už ich veľmi nenamáčajte.

Podsypeme solamylom a dopracujeme.

Vodu už zbytočne nepridávajte.

Dobrá rada:

Od maricpánu neodchádzajte, ale sústavne s ním pracujte.

Keď ho necháte povedzme 5 minút stáť, vzniknú vám v ňom biele fľaky od mlieka. Preto je potrebné namáčať si ruky a hniesť bez prestávky, kým marcipán nebude hotový.

Marcipán môžete podľa potreby prifarbiť potravinárskym farbivom.

Toto sú najkrajšie nápady na vianočné dekorácie z marcipánu!

1.

 

2.

 

 

 

3.

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie