Výborný domáci marcipán, ktorý hravo zvládnete pripraviť za 10 minút.
Od poťahovania tort cez utešené ozdoby a figúry, používam na všetko!
Potrebujeme
25 dkg sušeného mlieka polotučného
50 dkg práškového cukru
2 lyžice číreho kukuričného sirupu
2 lyžice vody
1 lyžica sladkej mandľovej arómy
Postup prípravy
Cukor i mlieko preosejte.
Marcipán spracujete tak, že zmiešate všetky ingrediencie.
Takto spracovaný marcipán potom dajte na pracovnú dosku.
Namočte si ruky v teplej vode (bude sa vám s hmotou lepšie pracovať).
Začneme hniesť. Zo začiatku sa nebojte ruky namáčať až po zápästia.
Keď hmota začne hustnúť, už ich veľmi nenamáčajte.
Podsypeme solamylom a dopracujeme.
Vodu už zbytočne nepridávajte.
Dobrá rada:
Od maricpánu neodchádzajte, ale sústavne s ním pracujte.
Keď ho necháte povedzme 5 minút stáť, vzniknú vám v ňom biele fľaky od mlieka. Preto je potrebné namáčať si ruky a hniesť bez prestávky, kým marcipán nebude hotový.
Marcipán môžete podľa potreby prifarbiť potravinárskym farbivom.
Toto sú najkrajšie nápady na vianočné dekorácie z marcipánu!
1.
2.
3.
4.