plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický domáci krémeš s bleskovou prípravou

Úžasne chutný, rýchly a pripravený bez väčšej námahy. Stačí vám niekoľko minút a môžete sa tešiť na ten najlepší víkendový dezert. Vyskúšajte bleskový krémeš z lístkového cesta.

Úžasne chutný, rýchly a pripravený bez väčšej námahy. Stačí vám niekoľko minút a môžete sa tešiť na ten najlepší víkendový dezert. Vyskúšajte bleskový krémeš z lístkového cesta.

Potrebujeme:

1 bal. rozmrazeného lístkového cesta

2 l mlieka

½ l vody

6 vajec

6 lyžíc hladkej múky

20 g kukuričného škrobu

3 bal. vanilkového cukru

2 bal. stužovača do šľahačky

200 g kryštálového cukru

700 ml smotany na šľahanie (33%)

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Rozmrazené cesto rozdelíme na polovicu a každú polovicu rozvaľkáme na tenký plát. Potom popicháme povrch cesta vidličkou a na obrátenom plechu upečenie dozlatista (pri teplote 180 stupňov približne 15 minút – cesto treba sledovať).

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky rozmiešame s vodou, mliekom, 150 g kryštálového cukru, vanilkovým cukrom, múkou a škrobom. Preložíme na plameň a zahrievame za stáleho miešania. Keď sa hmota začne variť miešame a varíme, kým nevznikne hustý puding.

Upečené pláty cesta vyberieme, jeden necháme v celku a druhý nakrájame na kocky.

Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme hustý sneh, ktorý opatrne vmiešame do teplého žĺtkového pudingu. Krém navrstvíme na celý plát lístkového cesta a vložíme na 15-20 minút do chladničky, alebo na chladné miesto.

Nakoniec si ušľaháme smotanu spolu so stužovačmi. Šľahačku rovnomerne natrieme na krém a prikryjeme štvorčekmi lísktovéhoc esta. Nakoneic môžeme posypať cukrom, alebo potrieť čokoládovou polevou. Domáci krémeš je prirpavený.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes