K paradajkám pridajte ešte jablká a vyskúšajte tento recept: Najlepší nápad z domácej úrody!

Pripravte si vynikajúci domáci kečup bez konzervantov podľa tohto receptu z youtube.

Pridávajú sa doňho aj jablká, vďaka ktorým je ešte chutnejší a na kupovaný kečup z obchodu si už ani nespomeniete!

Potrebujeme:

3 kg paradajok

0,5 kg cibule

1 kg sladkých jabĺk

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

koriander

čierne celé korenie

klinčeky

ocot, cukor, soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a škoricu podľa chuti

Postup:

1. Paradajky si umyjeme, nakrájame na mesiačiky a vložíme do hrnca.

2. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a pridáme do hrnca k paradajkám.

3. Jablká si umyjeme, očistíme a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky.

Pridáme do hrnca.

4. Zapneme sporák a za občasného premiešania varíme do mäkka.

Takto to vyzerá po 20 minútach. 

5. Asi po 40 minútach je všetko dostatočne mäkké, takže si zoberieme tyčový mixér a rozmixujeme na hladkú konzistenciu. 

 

6. Hmotu následne prepasírujeme cez husté sitko.

 

 

7. Koriander, čierne korenie a klinčeky si vložíme do gázy.

Zaviažeme šnúrkou a vložíme do hrnca s kečupom.

8. Dáme na oheň, počkáme kým zovrie.

Potom pridáme podľa chuti ocot, cukor, soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a škoricu.

9. Varíme pri nízkej teplote 20 minút. 

10. Takto spracovaný kečup nalejeme do sterilizovaných pohárov.

11. Uzavrieme viečkami, necháme vychladnúť.

Skladujeme na chladnom tmavom mieste. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár