plny-hrniec_transparent_negativ.png

K paradajkám pridajte ešte jablká a vyskúšajte tento recept: Najlepší nápad z domácej úrody!

Pripravte si vynikajúci domáci kečup bez konzervantov podľa tohto receptu z youtube.

Pridávajú sa doňho aj jablká, vďaka ktorým je ešte chutnejší a na kupovaný kečup z obchodu si už ani nespomeniete!

Potrebujeme:

3 kg paradajok

0,5 kg cibule

1 kg sladkých jabĺk

koriander

čierne celé korenie

klinčeky

ocot, cukor, soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a škoricu podľa chuti

Postup:

1. Paradajky si umyjeme, nakrájame na mesiačiky a vložíme do hrnca.

2. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a pridáme do hrnca k paradajkám.

3. Jablká si umyjeme, očistíme a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky.

Pridáme do hrnca.

4. Zapneme sporák a za občasného premiešania varíme do mäkka.

Takto to vyzerá po 20 minútach. 

5. Asi po 40 minútach je všetko dostatočne mäkké, takže si zoberieme tyčový mixér a rozmixujeme na hladkú konzistenciu. 

 

6. Hmotu následne prepasírujeme cez husté sitko.

 

 

7. Koriander, čierne korenie a klinčeky si vložíme do gázy.

Zaviažeme šnúrkou a vložíme do hrnca s kečupom.

8. Dáme na oheň, počkáme kým zovrie.

Potom pridáme podľa chuti ocot, cukor, soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a škoricu.

9. Varíme pri nízkej teplote 20 minút. 

10. Takto spracovaný kečup nalejeme do sterilizovaných pohárov.

11. Uzavrieme viečkami, necháme vychladnúť.

Skladujeme na chladnom tmavom mieste. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes