plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zatiaľ najlepší čokoládový krém na zdobenie, do dezertov a sladkých pohárov: Recept priamo od výbornej pani cukrárky!

Výborný čokoládový krém, ktorý perfektne drží a je skutočne aj fantasticky chutný. Recept mám od pani, u ktorej si nechávame vždy piecť torty a zákusky, má s ním bohaté skúsenosti a iný už nepoužívam ani ja.

Výborný čokoládový krém, ktorý perfektne drží a je skutočne aj fantasticky chutný. Recept mám od pani, u ktorej si nechávame vždy piecť torty a zákusky, má s ním bohaté skúsenosti a iný už nepoužívam ani ja.

Potrebujeme:

1 zlatý klas

300 ml mlieka

100 g čokolády na varenie

250 g masla

3 lyžice práškového cukru

Postup:

Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu dáme čokoládu rozlámanú na kúsky, pridáme kúsok masla (cca 50 g) a miešame do úplného rozpustenia. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Potom po kúskoch všľaháme zvyšné maslo a podľa chuti dosladíme. Krém je potrebné hlavne dôkladne našľahať, aby mal správnu konzistenciu. Je veľmi dobrý aj na zdobenie. Podľa toho, akú čokoládu použijete, budete mať bledší, alebo tmavší odtieň krému. Ja som už robila aj s mliečnou aj s extra tmavou čokoládou. Najčastejšie ale robím s obyčajnou čokoládou na varenie.

Miška T.

Najlepšie recepty na dnes