Najlepší citrónový krém: Do koláčov, zákuskov aj k pečivu!

Ľahký a nadýchaný citrónový krém do pečených aj nepečených dezertov!

Ľahký a nadýchaný citrónový krém alebo Lemon Curd je recept pochádzajúci z Anglicka. Tento krém sa používa do nepečených alebo pečených dezertov, je vynikajúci ako náplň do domácich profiteroliek, koláčov, alebo nepečených pochúťok. Vynikajúci je aj ako sladká nátierka na pečivo alebo palacinky. Oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

4 citróny

100 g masla

4 žĺtky (z dvoch nastrúhame kôru, zo všetkých 4 vytlačíme šťavu)

250 g kryštálového cukru

Postup:

V miske zmeišame šťavu, kôru, maslo nakrájané na kúsky aj cukor.

...

Zmes preložíme do vodného kúpela a postupne zahrievame. Postupne, jdeno po druhom, pridávame do zmesi žĺtky a stále miešame. Necháme na vodnom kúpeli, kým zmes nezhustne a nezíska konzistenciu hladkého hustého krému (trváto približne 20 minút).

Potom krém zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Krém používame hneď, alebo skladuje v chladničke. Vydrží 1 týždeň – 10 dní.

zdroj: coolinarika