Najlepšia jablková žemľovka s tvarohom

Takúto žemľovku poznám už zo svojho detstva, pripravovala nám ju babička, mama a teraz ju pre svoje deti pečiem aj ja. Na tento recept nedám dopustiť. Pri príprave však nezabudnite na tú najdôležitejšiu prísadu – lásku. :-)

Takúto žemľovku poznám už zo svojho detstva, pripravovala nám ju babička, mama a teraz ju pre svoje deti pečiem aj ja. Na tento recept nedám dopustiť. Pri príprave však nezabudnite na tú najdôležitejšiu prísadu – lásku. :-)

Potrebujeme:

1 vianočku

500 ml mlieka

4 vajcia

2 lyžice kryštálového cukru

500 g polotučného tvarohu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla

4 jablká

Mletú škoricu

1 bal. vanilkového cukru

Práškový cukor

hrozienka

Postup:

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky rozmiešame metličkou s mliekom a cukrom. Vianočku nakrájame na kúsky a tie po jednom namáčame v žĺtkovo-mliečnej zmesi a ukladáme do vymastenej formy na pečenie.

Keď je pokryté celé dno formy máčanými kúskami vianočky, navrstvíme na ne tvaroh zmiešaný s cukrom a hrozienkami. Na tvaroh navrstvíme strúhané jablká zmiešané s práškovým cukrom, škoricou a vanilkovým cukrom. Na jablká uložíme zvyšné kúsky vianočky, ktoré namáčame v žĺtkovo-vaječnej zmesi. Na vrch uložíme plátky masla a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov 35 minút.

Po uplynutí tohto času navrstvíme na žemľovku ušľahaný sneh z bielkov a žemľovku vložíme ešte na 15 minút do rúry.

Necháme chvíľu vychladnúť vo forme a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)