plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlahodnejšia pečienka, akú ste kedy jedli: Tajomstvo jemnosti je ukryté v cibuli!

Príprava pečienky sa na prvý pohľad nemusí zdať zložitá, avšak pripraviť ju skutočne dobre, aby bola jemná a lahodná, to už si vyžaduje určité kulinárske umenie.

 

 

Vďaka tomuto receptu z portálu napadovy.blog sa vám podarí pripraviť takú chutnú pečienku, akú ste doteraz ešte nejedli!

 

 

Pani Danica uvádza, že tento recept má od svojho otca, ktorý bol skutočný kulinársky majster.

Na tomto recepte je to skutočne vidieť!

Potrebujeme:

600 g pečienky (môžete použiť akúkoľvek podľa chuti)

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie podľa chuti

rastlinný olej

Postup:

Pečienku očistíme (zbavíme ju blaniek).

Všetku cibuľu si očistíme.

Nakrájame na pol krúžky alebo krúžky. 

 

 

Cibuľou netreba šetriť, pretože v tomto jedle je cibuľa nevyhnutnosť.

Na panvici si rozpálime rastlinný olej.

Pridáme nakrájanú cibuľu.

Osmažíme ju tak, aby bola z časti mäkká. 

 

 

Teraz k cibuli pridáme nasekaný cesnak.

Premiešame a cibuľu s cesnakom rovnomerne rozložíme na panvici.

Navrch poukladáme kúsky odblanenej pečienky.

Podľa chuti okoreníme a solíme až na záver pred dokončením. 

Nikdy nesoľte skôr, pečienka by stvrdla.

Po 1 – 2 minútach kúsky pečienky otočíme.

Orestujeme aj z druhej strany. 

 

 

Keď pečienka z oboch strán zbelie.

Pridáme 2 bobkové listy a všetko premiešame. 

 

 

Osmažíme ďalšiu minútu a odstavíme.

Takto pripravená pečienka je vždy jemná a šťavnatá. 

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes