Dnes vám špeciálny recept, je úžasne jemný, lahodný a neskutočne dobrý.
Na cesto:
- 12 vajec,
- 16 lyžíc kr. cukru,
- 12 lyžíc hl. múky,
- 6 lyžíc mletých orechov,
- 4 lyžice sýtenej minerálky,
- Štipka soli,
- 2 lyžice kakaa,
- 1 vrecko prášku do pečiva.
Na krém:
- 500 ml mlieka,
- 1 bal. vanilkového pudingu,
- 6 lyžíc cukru,
- 2 bal. vanilkového cukru,
- 300 g masla alebo margarínu,
- 150 g mletých orechov,
- 50 g čokoládových hobliniek alebo čokoládových ozdôb.
Postup:
Najskôr si vytvoríme prvý plát cesta. 6 bielkom ušľaháme so štipkou soli a pridáme 8 lyžíc cukru, orechy a múku. Zmiešame a cesto navrstvíme na plech na pečenie vystlaný papierom. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Pripravíme si druhý plát. 6 celých vajec ušľaháme s 8 lyžicami cukru, pridáme minerálku a 6 lyžíc múky zmiešanej s kakaom. Pečieme na plechu vystlanom papierom pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
Pripravíme si krém. Dáme variť 400 ml mlieka. V miske zmiešame vanilkový puding so 6 žĺtkami a 100 ml mlieka, vmiešame do vriaceho mlieka, pridáme cukor a vanilkový cukor. Necháme uvariť do zhustnutia, zložíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Maslo ušľaháme do peny a pridáme mleté orechy – obe hmoty zmiešame.
Kakaové cesto uložíme na plech a natrieme 1/2 krému. Uložíme orechové cesto, zvyšok krému a psoypeme hoblinkami čokoládami. Koláč je najlepší vtedy, ak ho necháte odležať cez noc.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)