Tip na vynikajúcu zemiakovú roládu plnenú mletým mäsom podľa bucatarianoastra. Príprava je jednoduchá, ale treba povedať, že všetko závisí od typu zemiakov, ktorý použijete – podľa potreby teda pridajte alebo uberte mlieko a múku. Základom je vytvoriť jednotné cesto, ak sa s cesto ťažšie pracuje, neváhajte pridať múku.
Potrebujeme:
-600 g zemiakov;
-3 šálky mlieka;
-3 vajcia;
-1 šálka múky;
-lyžicu kmínu;
-50 g masla;
-soľ;
-500 g mletého mäsa
-1 cibuľa;
-150 smotanového syra;
– zelené bylinky podľa chuti
Voliteľné: špenát
Postup:
Zemiaky uvaríme.
Osmažíme si nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a orestujeme.
Zemiaky scedíme a zmiešame so soľou, maslom a mliekom (mlieko pridávame podľa potreby). Zamiešame.
Pridáme múku, korenie a vajce a dobre premiešame, pridáme aj syr. Mala by nám vzniknúť jednotná zemiaková hmota.
Na plech vymastený maslom natrieme rovnomerne časť zemiakovej hmoty a naplníme zmesou získanou z mletého mäsa a cibule. Zrolujeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút alebo do zlatista.
Takto pokračujeme aj so zvyškom hmoty a mäsovej náplne.
Cesto sa trochu ťažšie tvaruje, je veľmi krehké. Ak nemá dobrý tvar, môžete pridať múku a potom tento problém zmizne.
Tieto rožky sú vynikajúce studené aj teplé.
Dobrú chuť!