Najjemnešia roláda so salkovým krémom!

Odkedy som objavila tento recetp, inú roládu nepripravujem. Jemnučké cesto a salko krém so smotanou si zamilujete aj vy!

Odkedy som objavila tento recetp, inú roládu nepripravujem. Jemnučké cesto a salko krém so smotanou si zamilujete aj vy!

Potrebujeme:

3 ks vajec

100 g kr. cukru

75 g polohrubej múky

3 lyžice veľmi studenej vody

25 g škrobu (ja som použila zemiakový)

1 lyžičku prášku do pečiva

Na krém:

200 ml  sladkej smotany 10-20 %

250 g Salka

100 ml mlieka

10 g želatíny v prášku

120 g smotanového syra (Mascarpone alebo aj jemný tvaroh bez hrudiek)

Na posypanie:

Strúhanú čokoládu

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky ušľaháme s cukrom a studenou vodou do bielej, lesklej peny. Pridáme žĺtky a premiešame.

Múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Postupne – cez sito – vmiešame do cesta.

Konzistencia cesta je podobná konzistencií kyslej smotany.

Plech na pečenie s rozmermi 25 x 30 cm vyložíme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10-12 minút, alebo kým povrch nie je zlatistý.

Pripravíme si vlhkú utierku a po upečení cesto hneď obrátime papierom nahor, odstránime ho a cesto zrolujeme do utierky – necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém. Želatínu necháme napučať v mlieku. Smotanu zatiaľ zmiešame so salkom a preložíme na plameň. Privedieme do varu a varíme 1 minútu za stáleho miešania. Odstránime z tepla, pridáme napučanú želatínu a miešaním rozpustíme.

Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a pridáme smotanový syr. Vložíme do chladničky.

Po 30-40 minútach začne krém hustnúť. Vyberieme ho z chladničky a dôkladne premiešame.

Krém navrstvíme na cesto a zrolujeme. Časť krému si odložíme bokom a roládu zrolujeme do plastovej fólie.

Keď je roláda vychladená, vyberieme z chladničky, namažeme zvyšným krémom a posypeme čokoládou.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie