Najjemnenší tvarohový koláč Izabela: Stačí len zmiešať, naliať na plech a máte hotovo – úžasná chuť!

Rozmery formy: 25×36 cm

Zloženie:

  • 1 kg hustého krémového tvarohu (ja som použila hrudkovitý tvaroh, ktorý som prepasírovala cez sitko)
  • 8 vajec
  • 2 pudingové prášky
  • 3/4 šálky oleja
  • 2 šálky mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 šálky kr. cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • asi 150 g maslových sušienok

Postup:

Vyšľahajte žĺtky s vanilkovým cukrom. Po celú dobu miešania pridávajte tvaroh, pudingový prášok, prášok do pečiva, potom aj slabým prúdom olej a mlieko. Bielky vyšľahajte do tuhej peny a postupne pridávajte cukor v menších dávkach. Do tvarohovej hmoty pridávame sneh a jemne premiešame lyžičkou. Plech na pečenie vyložíme sušienkami a na sušienky navrstvíme cesto.

Koláč vložíme do rúry predhriatej na 170 stupňov a pečieme asi 1 hodinu a 20 min Ak je povrch tvarohového koláča príliš hnedý, môžete ho po jednej hodine prekryť papierom na pečenie.