plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejšie zemiakové PLACKY za 3 minúty (žiadne strúhanie): Naučte sa túto fintu a inak už ich robiť nebudete!

Zemiaky sú pomerne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré máme veľmi radi.

Zemiaky sa nastrúhajú a zmiešajú s cibuľou a ostatnými prísadami. Potom sa vyprážajú do krásnej zlatistej farby a podávajú sa ešte horúca.

Tento proces prípravy sa však dá významne urýchliť. Mám pre vás skvelý tip z youtube, ako pripraviť zemiakové placky v mixéri.

Chuť zemiakových placiek priamo závisí od konzistencie hmoty. Ak zemiaky nastrúhate ručne, zmes nebude hladká. Tento spôsob prípravy zabezpečení, že palacky budú veľmi jemné.

Sú oveľa rýchlejšie, jednoduchšie, lepšie – presvedčte sa sami.

Potrebujeme:

Zemiaky 1 kg

Cibuľa 1-2 ks

Vajcia 2 ks

Pšeničná múka 1 pohár (cca 150 g)

Soľ

Čierne korenie podľa chuti

Slnečnicový olej

Postup:

Nachystáme si všetky prísady.

Najdlhšie trvá očistiť a nakrájať zemiaky, zvyšok už trvá len minútku.

Zemiaky s cibuľou a cesnakom dáme do kuchynského robota a jednoducho rozmixujeme.

Vznikne nám jednotná hmota.

Hmotu preložíme do samostatnej misky, pridáme vajcia, múku a ochutíme soľou a korením.

Dôkladne premiešame.

Pripravíme si panvicu, zahrejeme na nej olej.

Zo zmesi dávkujeme lyžicou jednotlivé placky a pečieme z oboch strán dozlatista.

Hotové placky ukladáme na tanier so servítkom, aby sme odstránili prebytočný tuk.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes