Zemiaky sú pomerne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré máme veľmi radi.
Zemiaky sa nastrúhajú a zmiešajú s cibuľou a ostatnými prísadami. Potom sa vyprážajú do krásnej zlatistej farby a podávajú sa ešte horúca.
Tento proces prípravy sa však dá významne urýchliť. Mám pre vás skvelý tip z youtube, ako pripraviť zemiakové placky v mixéri.
Chuť zemiakových placiek priamo závisí od konzistencie hmoty.
Ak zemiaky nastrúhate ručne, zmes nebude hladká. Tento spôsob prípravy zabezpečení, že palacky budú veľmi jemné.
Sú oveľa rýchlejšie, jednoduchšie, lepšie – presvedčte sa sami.
Potrebujeme:
Zemiaky 1 kg
Cibuľa 1-2 ks
Vajcia 2 ks
Pšeničná múka 1 pohár (cca 150 g)
Soľ
Čierne korenie podľa chuti
Slnečnicový olej
Postup:
Nachystáme si všetky prísady.
Najdlhšie trvá očistiť a nakrájať zemiaky, zvyšok už trvá len minútku.
Zemiaky s cibuľou a cesnakom dáme do kuchynského robota a jednoducho rozmixujeme.
Vznikne nám jednotná hmota.
Hmotu preložíme do samostatnej misky, pridáme vajcia, múku a ochutíme soľou a korením.
Dôkladne premiešame.
Pripravíme si panvicu, zahrejeme na nej olej.
Zo zmesi dávkujeme lyžicou jednotlivé placky a pečieme z oboch strán dozlatista.
Hotové placky ukladáme na tanier so servítkom, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)