Najjemnejšia pochúťka na svete: Krehké trubičky plnené fantastickým krémom!

Lahodné trubičky podľa receptu z youtube, ktoré sú také jemné a chutné, že miznú zo stola rýchlosťou blesku!

Potrebujeme:

kovové rolky (formičky)

Na cesto:

270 g hladkej múky

130 g kyslej smotany

...

125 g masla

štipku soli

Na krém:

3 žĺtky

100 g kryštálového cukru

250 ml mlieka

2 PL kukuričného škrobu

100 g masla

10 g vanilkového cukru

Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, žĺtky, kukuričný škrob a dôkladne premiešame metličkou. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Potom ho preložíme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme cesto.  Do misy nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky, štipku soli a trochu vypracujeme. Potom pridáme kyslú smotanu, premiešame a rukou vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecúška a necháme odpočívať asi 30 minút.

Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Potom ho nakrájame na pásiky so šírkou 2 cm a navíjame ich na kovové rolky.

 

Takto pripravené trubičky ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry pri teplote 200 °C a pečieme do zlatohneda. Potom vyberieme a opatrne vyberieme z každej trubičky kovovú rolku.

Maslo si vložíme do misky a vyšľaháme ho do peny. Maslo potom po častiach zašľaháme do vychladnutého krému.

Krém potom preložíme do zdobiaceho vrecúška a plníme ním trubičky. Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!