plny-hrniec_transparent_negativ.png

Klasické kysnuté už nerobím, toto je jednotka: CESTO na závin bez droždia – najjemnejšie a najlepšie, aké som kedy skúsila!

Najjemnejšie cesto na závin bez droždia. Najrýchlejší a najjednoduchší recept!

Jednoznačne najlepší recept na lahodné domáce záviny, aký som kedy vyskúšal.

 

 

Po upečení ani nestihne vychladnúť a už je po nej.

Výnimočný recept na najlepšiu domácu pochúťku z youtube kanála Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen.

Potrebujeme:

70 g masla alebo margarínu

1 vajce

100 g kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

100 ml mlieka

 

 

350 g hladkej múky

1 balenie prášku do pečiva

200 g maku

1 PL práškového cukru

1 PL džemu

1 PL strúhanky

 

 

50 ml horúceho mlieka

citrónovú šťavu podľa chuti

200 g marhuľového džemu

1 malé jablko

1-2 PL strúhanky

škoricu podľa chuti

 

 

Postup:

Do hlbokej misky vložíme zmäknuté maslo.

Pridáme vajce.

Nasypeme cukor.

 

 

Pridáme vanilkový cukor.

Nalejeme mlieko a mixérom vyšľaháme.

Do samostatnej misky s múkou pridáme prášok do pečiva a premiešame.

 

 

Múku na dvakrát nasypeme do misky s maslovou zmesou a špachtľou premiešame.

Rukou vymiesime cesto.

Položíme na pomúčený stôl a pokračujeme v miesení.

 

 

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Potom cesto na pomúčenom stole rozvaľkáme.

Do samostatnej misky nasypeme mak a práškový cukor.

 

 

Pridáme džem a strúhanku.

Nakoniec nalejeme horúce mlieko a metličkou premiešame.

Dochutíme citrónovou šťavou a opäť zamiešame.

 

 

Makovú zmes rozotrieme na cesto a 2 cm z každej strany necháme voľné.

Okraje zahneme dovnútra a cesto zrolujeme.

Rolku vložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie.

 

 

Rozvaľkáme aj druhé cesto.

Do misky pridáme džem, na hrubo nastrúhané jablko, škoricu, strúhanku a všetko spolu zmiešame.

Zmes rozotrieme na cesto.

 

 

Prehneme okraje a cesto zrolujeme (viď video).

Potom cesto položíme na plech.

Do cesta spravíme zárezy a plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

Upečený závin posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes