Najjemnejšie slané pečivo, ktoré máte hotové za chvíľu: Pochúťka z vajec a syra, ktorá sa vám rozplynie na jazyku!

Máte chuť na vynikajúce slané chrumkáče?

Táto pochúťka je pre vás to pravé orechové.

Bez týchto slaných chuťoviek si už neviem predstaviť žiadnu oslavu a rodinné stretnutie, robíme si ich aj len tak-  na domáce chumkanie pred televíziou. :-)

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Lahodný recept na neuveriteľne jemné a lahodné slané sezamové pečivo – my ich doma voláme Slanetky.

Tajomstvo výbornej chuti spočíva v pomerne nobvyklej prísade v ceste – vajíčkach uvarených natrdo.

Neuveríte, ako fantasticky toto neozvyčajné vylepšenie chutí.

Potrebujeme:

2 vajcia

200 g masla alebo margarínu

150 g syrokrému

1/2 lyžičky soli

200 g múky

2 ČL prášku do pečiva

1 vajce na potretie

sezamové semienka

Postup:

Najskôr si uvaríme vajíčka – rozdiel oproti iným receptom je v tom, že do receptu idú nie surové, ale uvarené vajíčka.

 

 

 

Do väčšej misky si najemno nakrájame natvrdo uvarené ošúpané vajcia.

Pridáme maslo, syr a štipku soli.

Všetko spolu roztlačíme vidličkou.

Dobre pomiešame.

 

 

 

Do zmesi pridáme aj múku a prášok do pečiva.

Hmotu miesime rukami, kým nám nevznikne cesto.

Pracovnú plochu posypeme múkou.

Cesto si teraz rozvaľkáme.

 

 

 

 

Pomocou malého pohárika vyrežeme z cesta kolieska.

Pohárik si namáčame do múky, aby sa nám cesto nelepilo.

Zvyšné cesto môžeme nakrájať na obdĺžniky.

 

 

 

 

Vykrojené cesto si uložíme na vystlaný plech.

Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.

Plech dáme do predhriatej rúry na 220°C.

Necháme piecť 20 minút.

 

 

 

Úžasne jemné slané pečivo môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť:-)

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unslpash
Foto: unslpash
Foto: pixabay