Najjemnejšie rýchle rožky s lekvárovou plnkou, ktoré sa vždy vydaria: Je to najlepšie pečivo pod slnkom (VIDEORECEPT)!

Máte chuť na vynikajúce rýchle pečivo, ktoré sa vždy vydarí? Skúste tieto fantastické plnkové rožteky, ktoré môžete naplniť naozaj čím len chcete.

Výsledok je vždy fantastický.

 

 

Výborný recept priniesla autorka Natašine Slastice na svojom youtube kanáli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

250 ml vlažného mlieka

3 ČL cukru

1 kocka čerstvého droždia

500 g hladkej múky

100 ml oleja

1 ČL soli

1 žĺtok

Na potretie:

1 vaječný žĺtok

mlieko

Ďalej:

Práškový cukor na posypanie

Náplň:

Lekvár

Tvaroh

Nutella

Orechy

Mak

Postup:

Do vlažného mlieka rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme cukor a všetko premiešame.

Do misky pridáme časť múky a vytvoríme priehlbinu.

Do priehlbiny pridáme kvások, olej. soľ, žĺtok.

 

 

Všetko dobre premiešame.

Postupne pridávame zvyšok múky a rukami miesime.

Z cesta vytvoríme valec a rozdelím e ho na tri rovnaké časti.

Z každého kúska vytvorte guľôčku.

Každú takto pripravenú guľôčku rozvaľkáme do tvaru kruhu.

Kruh rozdelíme na osem častí.

Do stredu širšej časti cesta nanesieme pomocou dvoch lyžičiek náplň.

 

 

Konce širšej časti preložíme. Plnka tak nevytečie a automaticky získate tvar rožteka.

Cesto preložíme cez plnku a pokračujeme v rolovaní. Počas rolovania rolky jemne roztiahnite úzku časť cesta.

Postup zopakujte so zvyšnými guličkami.

Rožteky poukladáme na mastný papier, ktorým sme vyložili plech.

Rozložte ich tak, aby sa nedotýkali.

Prikryjeme ich utierkou a necháme postáť asi 45 minút.

 

 

Pomocou vidličky urobíme žĺtok, pridáme trochu mlieka a natrieme každú žemľu.

Vložíme ich do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 20 minút.

Upečené rožteky prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

Takto zakryté bude ďalej mäknúť.

Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels