Najjemnejšie pečené fašírky so zemiakmi a kyslou smotanou: Žiadne vajce a držia perfektne – chuť fantastická!

Tieto fašírky sú jednoducho fantastické – nesmierne jemné, nie sú mastné a vďaka pridaným zemiakom a kyslej smotane chutia úplne fantasticky.

Potrebujeme: (na 10 kusov)

Mleté mäso – 500 g

Zemiaky – 2 ks (200 g)

Cibule – 1 ks (100 g)

Cesnak – 2-3 strúčiky

Krajce chleba – 3 (80 g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mlieko – 150 ml

Kyslá smotana – 1-2 lyžice

Maslo – 50 g – potretie

Soľ – 1/2 lyžičky

Čierne korenie podľa chuti

Postup:

Chlieb natrháme a zalejeme mliekom.

Cibuľu a cesnak očistíme a rozmixujeme. Rovnako rozmixujeme aj zmäknutý chlebík s mliekom.

Zemiaky nastrúhame na jemno.

Teraz všetky prísady zmiešame s mletým mäsom a dochutíme soľou a koreninami.

Pridáme aj kyslú smotanu a vymiešame jednotnú hmotu.

Zapekaciu misu vymastíme olejom a z hmoty formujeme šišky, ktoré ukladáme na misu vedľa seba.

Takto pripravené dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút.

Vyberieme z rúry, potrieme maslom a vložíme späť do rúry. Kúsky masla necháme na mäsku.

Takto pripravené vložíme späť do rúry. Necháme zapiecť ešte asi 20 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod na prípravu receptu nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár