Šumavské pagáčik zo šľahačkovej smotany – NEKYSNÚ: S jemnejším cestom som v živote nerobila, robím ich na 5 plechov!

Výborné pagáčiky, môj muž ich tak miluje, že sa kvôli nim naučil piecť, len aby si ich mohol sám urobiť keď nikto nie je doma. Mám ich z TV relácie!

Potrebujeme:

50 dkg hladká múka

1 cera nastrúhaná na jemno, môže sa nahradiť herou, alebo maslom – treba nechať dobre vychadnúť, aby sa dalo pekne nastúhať

1 šľahačkovú smotanu 33 %

2 žĺtky,

2 lyžičky soli,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica bravčovej masti

1 kocka čerstvých kvasníc

Postup:

Toto cesto je úplne jednoduché,  len všetky prísady zmiešam dohromady a vypracujem cesto. S cestom sa dobre pracuje, pekne sa v ňom všetko spojí. Potom len vyvyľkám na placku asi 1 cm hrubú a vykrojím jednotlivé pagáčiky. Potriem vajíčkom, posypem rascou alebo semienkami a dám na plech vystlaný papierom na pečenie.

Zamiesiť a vyvaľkať, povykrajovať . Potrieť žĺtkami. Posýpat kmínom alebo sezamom. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

Dobrú chuť!:-)

Lenka (Lienka)

Témy:


Pridajte svoj komentár