plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejšie steaky, aké ste kedy jedli: Naučte sa tento jednoduchý trik a vaše mäso bude chutiť ako z nóbl reštaurácie!

Príprava mäsa sa zdá byť celkom jednoduchá, avšak výsledok nemusí byť vždy podľa vašich predstáv.

Stáva sa, že je mäso po uvarení suché, tvrdé alebo žuvacie.

Ak chcete dosiahnuť dokonale jemné a šťavnaté mäso, vyskúšajte tento trik.

 

 

Vďaka youtube kanálu Recetas Caseras sa naučíte pripraviť mäso ako z nóbl reštaurácie.

Potrebujeme:

400 g mäsa

350 ml perlivej vody

1 ČL soli

1 ČL cesnakového prášku

1 ČL červenej mletej papriky

1 ČL oregana

štipku čierneho korenia

2 strúčiky cesnaku

3 PL mlieka

koriandrovú vňať

rastlinný olej

1 cibuľu

Postup:

Plátky mäsa si vložíme do hlbokej misy.

Zalejeme perlivou vodou.

 

 

Teraz pridáme soľ, aj všetky koreniny.

Pridáme prelisovaný cesnak.

 

 

Dobre premiešame.

Nakoniec do tejto zmesi primiešame ešte mlieko.

 

 

Misu prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme 20 – 30 minút marinovať v chladničke.

 

 

Po uplynutí tejto doby marinádu scedíme.

Nasypeme do misy ešte nasekanú koriandrovú vňať.

Dobre premiešame. 

 

 

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej.

Rozhorúčime ho a začneme opekať pripravené mäso z oboch strán po dobu 10 – 15 minút.

Keď mäso otočíme, pridáme krúžky očistenej a nakrájanej cibule.

 

 

Panvicu prikryjeme pokrievkou a dusíme 5 – 7 minút. 

Hotovo.

Môžete servírovať s obľúbenou prílohou.

 

 

Triky pre mäkké mäso zo starých kníh – takto zmäkne tvrdé mäso

V starých knihách nájdete veľa múdrych rád, ktoré perfektne fungujú aj dnes.

Vďaka týmto radám bude mäso zakaždým pripravené dokonale. Nech je akokoľvek tvrdé, vďaka týmto trikom krásne zmäkne a bude omnoho lahodnejšie.

 

 

Ak pripravujete varené mäso a nechcete, aby bolo tvrdé stačí, ak ho povaríte s niekoľkými listami žihľavy.

Platí to aj na mäso, ktoré je už skutočne veľmi tvrdé či staré.

Žihľavové listy pridávali babičky aj k pečenému či dusenému mäsu, tento trik si nevedeli vynachváliť – žihľavové listy majú na mäso doslova zázračný vplyv!

 

 

Ak sa chystáte piecť mäso a bojíte sa, že bude po upečení tvrdé stačí, ak ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou. Nechajte pár minút stáť a potom pripravte ako zvyčajne.

Staré mäso zázračne omladne a zmäkne, ak ho pred pečením či smažením posypete soľou tak, aby ho čo najviac pokrývala. Nechajte pár minút pôsobiť a potom umyte.

Mäso bude ako čerstvé!

 

 

Ak pečiete bravčové mäso, bude mať na povrchu lepšiu kôrku, ak ho sem-tam potriete pivom.

Vďaka tomu bude mäso vo vnútri šťavnatejšie.

Ak chcete aby aj staršie mäso chutilo výborne, stačí, ak pri varení pridáte lyžicu rumu, alebo jedlej sódy.

 

 

Ak robíte sekanú a chcete, aby sa vám v rúre nerozpadla, stačí, ak do nej pridáte škrobovú múčku.

Ak chcete, aby bolo kura po dopečení chrumkavejšie, ale zároveň sa mäso nevysušilo, stačí, ak ho trochu poprášite práškovým cukrom.

Ak chcete aby fašírky neboli mastné, nemusíte ich vôbec smažiť na oleji – napokon, majú dosť svojho vlastného tuku.

Stačí, ak panvicu trochu osolíte.

Jaternice a párky vám neprasknú, ak ich podlejete vriacou vodou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes