Zloženie:
Cestoviny:
- 30 dkg hl. múky
- 20 dkg masla
- 10 dkg vanilkového práškového cukru (používame mlynček na kávu na zomletie cukru a vanilkového cukru )
- 1 vaječný žĺtok
- 1 lyžička prášok na pečenie
- pol lyžičky pomarančovej a pol citrónovej kôry
- štipka soli
Postup:
K múke miešame práškový cukor a vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme maslo dôkladne premiešame, potom pridajte pomarančovú a citrónovú kôru, premiešajte a potom pridajte žĺtky.
Zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Pred vypratím cesta z chladničky si dajte do mrazáka valček, s ktorým budete pracovať – je to super zlepšovák.
Po uplynutí jednej hodiny rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske na hrúbku približne 3 až 4 mm a následne vykrajujeme tvary – pozor, cesto sa nesmie príliš zohriať, pracujme čo najrýchlejšie. .
Uložíme na plech na pečenie a potom ľahko pečieme o 180 stupňov, v hornej časti pečenia za 10-12 minút.
Lepíme dva kusy marhuľovým džemom. Odložíme do dózy, kde do druhého dňa ešte viac zmäknú a budú chutnejšie.