plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tie koláčiky som ochutnala pred rokmi u kamarátky a ostala som v úžase: Najjemnejšie linecké, čo som skúsila – tajomstvo je starom recepte!

Zloženie:

Cestoviny:

  • 30 dkg hl. múky
  • 20 dkg masla
  • 10 dkg vanilkového práškového cukru (používame mlynček na kávu na zomletie cukru a vanilkového cukru )
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 lyžička prášok na pečenie
  • pol lyžičky pomarančovej a pol citrónovej kôry
  • štipka soli

Postup:

K múke miešame práškový cukor a vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme maslo dôkladne premiešame, potom pridajte pomarančovú a citrónovú kôru, premiešajte a potom pridajte žĺtky.

Zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Pred vypratím cesta z chladničky si dajte do mrazáka valček, s ktorým budete pracovať – je to super zlepšovák.

Po uplynutí jednej hodiny rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske  na hrúbku približne 3 až 4 mm a následne vykrajujeme tvary – pozor, cesto sa nesmie príliš zohriať, pracujme čo najrýchlejšie. .

Uložíme na plech na pečenie a potom ľahko pečieme o 180 stupňov, v hornej časti pečenia za 10-12 minút.

Lepíme dva kusy marhuľovým džemom. Odložíme do dózy, kde do druhého dňa ešte viac zmäknú a budú chutnejšie.

Najlepšie recepty na dnes