plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejšia tvarohová torta: Pripravíte ju bez zrnka múky!

A pokojne môžete vynechať aj klasický biely cukor. Stačí, ak ho nahradíte brezovým cukrom a v kréme zvolíte namiesto práškového cukru med. Táto torta je perfektná pre každého, kto miluje sladké, ale chce žiť trochu zdravšie.

A pokojne môžete vynechať aj klasický biely cukor. Stačí, ak ho nahradíte brezovým cukrom a v kréme zvolíte namiesto práškového cukru med. Táto torta je perfektná pre každého, kto miluje sladké, ale chce žiť trochu zdravšie.

Potrebujeme:

Na cesto:

3 bielky

60 g brezového cukru (alebo obyčajný cukor – 3 lyžice)

40 g kukuričného škrobu

20 g kakaa

20 g masla

Štipku soli

Na krém:

1 bal. želatínového stužovača

200 g práškového cukru

500 g jemného tvarohu

125 g bieleho jogurtu

250 ml smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkovej arómy

Citrónovú šťavu a kôru z jedného citróna

Na vrch:

kakao

Postup:

Bielky ušľaháme so štipkou soli a cukrom. Potom postupne za stáleho šľahania pridávame do snehu škrob, kakao a zmäknuté maslo.

Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 24 cm a vymastíme ju maslom. Do formy nalejeme kakaové cesto, uhladíme a pečieme pri teplote 175 stupňov 14-15 minút.

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku. Tvaroh vymiešame s jogurtom, cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Primiešame aj šľahačku tak, aby nám vznikla nadýchaná krémová hmota. Stužovač si pripravíme podľa návodu a vmiešame do krému. Krém navrstvíme na vychladnuté cesto a uhladíme.

Posypeme kakaom a necháme v chladničke vychladnúť aspoň 4-5 hodín.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj:nlcafe

Najlepšie recepty na dnes