plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejšia plnená roláda z mletého mäsa s kyslou smotanou: Žiadna strúhanka, vajce a drží perfektne!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú.

 

 

Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky.

Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa bravčového

Mlieko

Cesnak

1 lyžičku ľubovolného korenia podľa chuti (môže byť provensálske, korenie na pečené mäso…)

1 lyžičku čierneho korenia

Na náplň:

 

 

Horčica (prípadne kečup)

Plátky mozzarelly  alebo iného mäkkého syra (napr tavený syr)

Plátky šunky

Na vrch:

1 téglik Kyslá smotana

Postup:

Je dobré, aby  mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred.

 

 

Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml).

Zmiešame aj s korením, čiernym korením  a cesnakom.

Dobre rukami prepracujeme a dáme do chladu marinovať.

Mäso solíme len minimálne.

 

 

Na druhý deň si mäso rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole.

Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.

 

 

Opatrne začneme rolovať.

Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

 

 

Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom.

Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl.

Rolky jednoducho zošuchnem na plech.

Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

 

 

 

 

Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.

 

 

 

 

 

 

 

Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes