plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejšia plnená roláda z mletého mäsa s kyslou smotanou: Žiadna strúhanka, vajce a drží perfektne!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa bravčového

Mlieko , cesnak

1 lyžičku ľubovolného korenia podľa chuti (môže byť provensálske, korenie na pečené mäso…)

1 lyžičku čierneho korenia

Na náplň:

Horčica (prípadne kečup)

Plátky mozzarelly  alebo iného mäkkého syra (napr tavený syr)

Plátky šunky

Na vrch:

1 téglik Kyslá smotana

Postup:

Je dobré, aby  mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred. Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), korením, čiernym korením  a cesnakom. Premiešame a dáme do chladu marinovať. Mäso solíme len minimálne.

Na druhý deň si mäso rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole. Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.

Opatrne začneme rolovať. Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom. Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho zošuchnem na plech. Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.

Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes