Najjemnejšia pečienka podľa mojej mamy: Chuť bude dokonalá!

Táto pečienka podľa mojej mamy láme všetky rekordy.

 

 

Pripravíte ju s jablkami a cibuľkou podľa jednoduchého receptu a určite si ju zamilujete.

je nesmierne jemná, ľahká a extrémne chutná!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte a budete milo prekvapení.

Video postup sme našli aj na kanáli Вкусная Жизнь

Potrebujeme:

500 g kuracej pečienky (môžete použiť aj teľaciu pečienku)

1 cibuľu

1 jablko

soľ podľa chuti

koreniny, bylinky a sušený cesnak podľa chuti

malý kúsok masla

Postup:

 

 

Pečienku si umyjeme.

Odstránime blanky a žilky.

Osolíme, okoreníme.

Pridáme granulovaný cesnak a podľa chuti môžeme pridať aj talianske bylinky alebo akékoľvek iné korenie.

Všetko poriadne premiešame.

 

 

Cibuľu ošúpeme.

Nakrájame nadrobno.

Jablko si nakrájame na plátky (najlepšie je vyberať kyslejšie).

 

 

Pripravíme si čisté poháre.

 

 

Na dno pohárov dáme nakrájanú cibuľu, potom navrstvíme jablká.

Potom pečienku.

Striedame vrstvy, kým nie je pohár plný.

 

 

Navrch dáme malý kúsok masla, nádobu prikryjeme alobalom, ktorý nahradí viečko.

Poháre vložíme na plech a dáme do studenej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 190 °C.

 

 

Na konci rúru vypneme, ale ešte 10 minút neotvárame, aby poháre nepraskli.

Takúto šťavnatú, jemnú a voňavú pečienku ste ešte nejedli.

Dobrú chuť! 

 

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels