plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejšia pečienka pod slnkom: Vďaka týmto postupom sa vám bude úplne rozplývať na jazyku a bude krásne voňavá!

Veľa ľudí má k pečienke odpor pre jej špecifický pach alebo konzistenciu, keď je nesprávne pripravená. Ale my vám prezradíme spôsob, ako pripraviť pečienku tak, že ju zjedia aj jej zarytí odporcovia.

Tieto triky z portálu napadovy.blog vám zabezpečia, že bude pečienka extra jemná a voňavá!

Pečienka obsahuje veľa prospešných látok pre naše zdravie a preto by sme ju nemali z jedálnička úplne vyškrtnúť. Tieto rady a recepty vám zaručia, že bude všetkým chutiť…

Základná pečienka

Tento klasický recept spočíva v tom, že sa pečienka krája na veľmi tenké prúžky, nakorení sa a potom sa nechá odležať v chladničke.

Potrebujeme:

500 g pečienky

1/2 ČL čierneho korenia

1 – 2 strúčiky cesnaku

soľ podľa chuti

1 veľkú cibuľu

2 PL olivového oleja

Postup:

Dbáme na to, aby sme pečienku dobre umyli a nakrájali na veľmi tenké prúžky. Tie vložíme do misky, kde ich okoreníme a pridáme cesnak. Dobre premiešame, dôkladne zakryjeme a necháme v chladničke stáť asi 15 – 20 minút.

Potom ju vyberieme, na panvicu dáme olivový olej a všetky prúžky pečienky orestujeme. Nakoniec osolíme

Pridáme nakrájanú cibuľu a keď je cibuľa priehľadná, odstavíme zo sporáka. Hotovo, môžeme ju servírovať.

Táto metóda je jednoduchá a zabezpečí, že pečienka bude naozaj chutná. Vďaka tomu, že je nakrájaná na tenké prúžky absorbuje oveľa viac chuti a vonia lákavo.

Filety z pečene (marinované v mlieku)

Pri tejto metóde docielite maximálnu jemnosť pečienky.

Potrebujeme:

500 g pečienky

2 strúčiky cesnaku

240 ml mlieka

1/2 ČL korenia a byliniek podľa vkusu

2 cibule

soľ podľa chuti

2 PL olivového oleja

Postup:

Pečienku dáme do misky, pridáme koreniny, bylinky a dobre premiešame. Následne ju zalejeme mliekom a vložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny. Po uplynutí tejto doby pečeň z mlieka vyberieme a umyjeme. Potom ju ešte osušíme papierovými utierkami.

Na panvicu dáme olej a rozohrejeme na strednom ohreve. Pridáme pečienku a smažíme ju z každej strany asi 1 – 2 minúty. Ku koncu prípravy osolíme.

Vyberieme ju na tanier a na tú istú panvicu vložíme cibuľu nakrájanú na prúžky. Vložíme k nej pečienku, aby dostala ešte lepšiu chuť a môžeme servírovať.

Pri tejto metóde je rozhodujúci čas marinovania. Aby ste ešte zvýraznili jej chuť, môžete ju nechať namočenú v mlieku až do druhého dňa.

Pečienka v omáčke z bieleho vína

Potrebujeme:

500 g pečienky

1 pohár bieleho vína

2 PL octu

1 veľkú cibuľu

1 – 2 paradajky

nakrájanú petržlenovú vňať

2 strúčiky cesnaku

olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti

Príprava

Pečienku umyjeme a nakrájame na 2 cm veľké kúsky.

Všetko kúsky dáme do nádoby, do ktorej nalejeme ocot, pridáme cesnak, soľ, korenie a dobre premiešame.

Vložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby si na panvicu pridáme olej a dáme orestovať cibuľu.

Panvicu necháme na miernom ohni, kým nie je cibuľa do istej miery priehľadná.

Pridáme nakrájanú paradajku, petržlenovú vňať a ešte pár minút restujeme.

Po 2 minútach pridáme pečienku a ak pustila šťavu, necháme ju restovať, až kým sa všetka šťava neodparí.

Je dôležité nechať pečienku priľnúť k panvici, čo spôsobí, že skaramelizuje a zvýrazní chuť. Potom pridáme pohár vína a oheň stíšime.

Dôležitým krokom je jemné miešanie, kým sa časť vína neodparí, čo môže trvať 8 – 10 minút.

Po čase trochu ochutnáme a podľa potreby osolíme alebo okoreníme. Hotovo.

Môžete ju servírovať s obľúbenou prílohou.

Vyskúšajte niektorý z hore uvedených spôsobov prípravy a uvidíte, že takto pripravená pečienka má zrazu úplne iný gastronomický rozmer. Prajeme dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes