plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejšia pečienka pečená s jablkami a cibuľkou: Takto ju naložte do pohárov, upečte a bude dokonalá!

Táto pečienka s jablkami a cibuľkou podľa receptu z youtube je nesmierne jemná, ľahká a extrémne chutná! Vyskúšajte a budete milo prekvapení.

Potrebujeme:

500 g kuracej pečienky

1 cibuľu

1 jablko

soľ podľa chuti

koreniny, bylinky a sušený cesnak podľa chuti

malý kúsok masla

Postup:

1. Pečienku si umyjeme a odstránime blanky a žilky.

2. Osolíme, okoreníme, pridáme granulovaný cesnak a podľa chuti môžeme pridať aj talianske bylinky alebo akékoľvek iné korenie. Všetko poriadne premiešame.

3. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

4. Jablko si nakrájame na plátky (najlepšie je vyberať kyslejšie).

5. Na dno pohárov dáme nakrájanú cibuľu, potom navrstvíme jablká a potom pečienku. Striedame vrstvy, kým nie je pohár plný.

6. Navrch dáme malý kúsok masla, nádobu prikryjeme alobalom, ktorý nahradí viečko.

7. Poháre vložíme na plech a dáme do studenej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 190 °C.

Na konci rúru vypneme, ale ešte 10 minút neotvárame, aby poháre nepraskli.

Takúto šťavnatú, jemnú a voňavú pečienku ste ešte nejedli. Dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes