Ja používam len jednoduchý krém zo šľahačky. Torta je veľmi jemná a chutná.
Potrebujeme:
6 vajec
75 g hl. múky
75 g zemiakového škrobu
250 g cukru
1 bal. vanilkového cukru
25 g masla
Náplň:
400 g smotany na šľahanie + stužovač
10 jahôd
1 citrón + 2 lyžice cukru
Postup:
Jahody umyjeme a nakrájame, zmiešame s citrónovou šťavou a cukrom.
Žĺtky ušľaháme s 150 g cukru a bielky s 100 g cukru. Pridáme múku, roztopené maslo a nakoniec aj ručne vmiešame aj sneh z bielkov. Navrstvíme do formy s priemerom 22cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť a prerežeme na 3 pláty – spodný môže byť ten najhrubší. Ak sa nepodarí rozdeliť na 3 pláty, stačia aj dva – jeden necháme vcelku a druhý nakrájame.
Na spodnú časť plátu môžeme nakvapkať šťavu, ktorú pustili jahody a navrstvíme naň ½ šľahačky s jahodami. Pokračujeme druhým plátom cesta, ktoré nemusí byť vcelku, ale narezané na menšie kúsky. Opäť šľahačka a nakoniec nadrobno nakrájané zvyšné cesto.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)