Najjemnejšia letná torta Mimoza: To cesto je jemné ako pena, neskutočná dobrota!

Ja používam len jednoduchý krém zo šľahačky. Torta je veľmi jemná a chutná.

Potrebujeme:

6 vajec

75 g hl. múky

75 g zemiakového škrobu

250 g cukru

1 bal. vanilkového cukru

...

25 g masla

Náplň:

400 g smotany na šľahanie + stužovač

10 jahôd

1 citrón + 2 lyžice cukru

Postup:

Jahody umyjeme a nakrájame, zmiešame s citrónovou šťavou a cukrom.

Žĺtky ušľaháme s 150 g cukru a bielky s 100 g cukru. Pridáme múku, roztopené maslo a nakoniec aj ručne vmiešame aj sneh z bielkov. Navrstvíme do formy s priemerom 22cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť a prerežeme na 3 pláty – spodný môže byť ten najhrubší. Ak sa nepodarí rozdeliť na 3 pláty, stačia aj dva – jeden necháme vcelku a druhý nakrájame.

Na spodnú časť plátu  môžeme nakvapkať šťavu, ktorú pustili jahody a navrstvíme naň ½ šľahačky s jahodami. Pokračujeme druhým plátom cesta, ktoré nemusí byť vcelku, ale narezané na menšie kúsky. Opäť šľahačka a nakoniec nadrobno nakrájané zvyšné cesto.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)