Najjemnejšia letná piškóta s tvarohom a ovocím: Tento koláčik je taký dobrý, že ho budete chcieť na stole stále!

1269 0

Nadýchaný korpus, kyslá smotana a ovocia – perfektná kombinácia na jeden lahodný a jemnučký koláčik. Odporúčam ochutnať, je to skutočne veľká dobrôtka.

Potrebujeme:

Cesto:

6 vajec

6 polievkových lyžíc práškového cukru

5 polievkových lyžíc polohrubej múky

1 prášok do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. pudingu (vanilkový)

citrónová kôra

trocha oleja

Na potretie:

2 tégliky kyslej smotany

1 tvaroh

1 lyžicu cukru

1,5 stužovača do šľahakčy

Na vrch:

Ovocie podľa chuti

Želatína:

2 bal. želatíny v prášku (farba ľubovoľná)

Vodu

Postup:

Piškótu urobíme tak, že všetky suroviny (okrem oleja) dáme do nádoby a ušľaháme. Čím dlhšie tým lepšie. Malo by nám zväčšiť objem minimálne 2-3 krát do peny, to je znamenie, že treba pridať olej – skutočne stačí len kvapka  (tým cesto spadne). Dobré je primiešať prášok do pečiva až nakoniec, aby nestratil na účinnosti.

Vymastíme plech (obyčajný vysoký asi 3-4 cm) posypeme krupicou a cesto vlejeme na plech a dáme do rúry na 130 ° C a na takých 12 minút.

Keď máme v rúre, vezmeme všetky suroviny na potretie a zmiešame – necháme bokom odstáť.

Ovicie nakrájame na kúsky – drobné ovocie stačí len umyť.

Keď je piškóta hotová, necháme vychladnúť a rovnomerne ju potrieme smotanovou vrstvou, posypeme ovocím a nakoniec prelejmeme želatínou (tú pripravíme podľa návodu). Potom už necháme všetko len vychladnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár