plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový recept na NAJJEMNEJŠIU bublaninu s ovocím: Za mojich 57 rokov som lepší koláč ešte nejedla!

Vynikajúci recept na bublaninu, ktorá je jemná ako páperie.

Vynikajúci recept na rýchlu a jednoduchú bublaninu, ktorá je jemná a veľmi, veľmi chutná.

 

 

Ide  hrnčekový recept a na jeho prípravu teda nepotrebujete žiadnu váhu ani odmerku.

Určite vyskúšajte so sezónným ovocím, ktoré aktuálne máte doma-

Nám najviac chutí s jahodami, čučoriedkami a marhuľami, môžete použiť čerstvé, mrazené aj zavárané ovocie.

 

 

Autrokou receptu je pani Jana J.

Potrebujeme:

2 hrnčeky pol.múky

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

3/4 hrnčeka práškového cukru (môže byť aj kryštálový cukor)

1 prášok do pečiva

2 vajíčka

Ovocie podľa chuti:

 

 

Jahody

Čučoriedky

Maliny

Marhule

Ríbezle

Na odmeranie surovín použijeme hrnček s objemom 250 ml

Postup:

Pripravíme si väčšiu misku na šľanie.

 

 

Do misky rozbijeme vajcia a pridáme cukor.

Vyšľaháme do peny.

Pridáme olej a mlieko – prešľaháme.

 

 

Teraz prichádzajú na rad sypké prísady:

doc esta rpeosejeme múku s práškom pečiva.

Premiešame.

 

 

Cesto musí byť hladké, vláčne a bez hrudiek.

Pripravíme si plech, ktorý vymastíme a vysypeme múkou, prípadne vyložíme papierom na pečenie.

 

 

Na plech navrstvíme cesto a uhladíme.

Teraz si pripravíme ovocie – umyjeme ho a necháme odkvapkať.

Ak máme väčšie ovocie – napríklad marhule, nakrájame ich na mesiačiky.

 

 

Ovocie uložíme na cesto.

Pečieme na 180-190 ° C asi 20 – 30 minút. (podľa vašej rúry).

Upečenú bublaninu môžete posypať práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes