Najjemnejší zákusok pod slnkom: Škótsky vrstvený krémeš s vanilkovým krémom, lacný a výborný dezert!

Perfektný zákusok pre celú rodinu. Kto by nemal rád krémeš? Tento krát ho vyskúšajte na „Škútsky spôsob“, je jemný a skutočne fantastický.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

50 g margarínu alebo masla

50 g kr. cukru

200 ml mlieka

10 g prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku soli

Krém:

1,25 l mlieka

5 vajec

4 lyžice múky

6 lyžíc cukru

3 bal. vanilkového cukru

Na vrch:

100 g  čokolády na varenie

50 g  margarínu

Postup:

Z prísad na cesto vypracujeme jednotné, hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 diely.

Každý diel rozvaľkáme a pečieme na obrátenom plechu, ktorý sme si vymastili tukom. Každý plát pečieme pri teplote 170-180 stupňov len 5-7 minút.

Žĺtky zmiešame s oboma druhmi cukru, vlažným mlieko a  preložíme na slabý plameň (ideálne je použiť hrniec s hrubším dnom). Pridáme aj múku a varíme za stáleho miešania, kým nám nevznikne hustejšia hmota – konzistencia podobná pudingu.

Bielky si ušĺaháme v samostantej nádobe na hustý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty. Teraz krémeš poskladáme – jeden plát cesta, krém, ďalší plát, krém a takto pokračujeme , kým neminieme všetky prísady. Nakoniec koláč prelejeme rozpustenou čokoládovou polevou.

Dáme vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)