Perfektný zákusok pre celú rodinu. Kto by nemal rád krémeš? Tento krát ho vyskúšajte na „Škútsky spôsob“, je jemný a skutočne fantastický.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
50 g margarínu alebo masla
50 g kr. cukru
200 ml mlieka
10 g prášku do pečiva
Štipku soli
Krém:
1,25 l mlieka
5 vajec
4 lyžice múky
6 lyžíc cukru
3 bal. vanilkového cukru
Na vrch:
100 g čokolády na varenie
50 g margarínu
Postup:
Z prísad na cesto vypracujeme jednotné, hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 diely.
Každý diel rozvaľkáme a pečieme na obrátenom plechu, ktorý sme si vymastili tukom. Každý plát pečieme pri teplote 170-180 stupňov len 5-7 minút.
Žĺtky zmiešame s oboma druhmi cukru, vlažným mlieko a preložíme na slabý plameň (ideálne je použiť hrniec s hrubším dnom). Pridáme aj múku a varíme za stáleho miešania, kým nám nevznikne hustejšia hmota – konzistencia podobná pudingu.
Bielky si ušĺaháme v samostantej nádobe na hustý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty. Teraz krémeš poskladáme – jeden plát cesta, krém, ďalší plát, krém a takto pokračujeme , kým neminieme všetky prísady. Nakoniec koláč prelejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
Dáme vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)