Najjemnejší tvarohový koláč: Stačí len zmiešať, naliať na plech a máte hotovo!

Pripravujem ho už niekoľko rokov, pridávam aj ovocie, hrozienka alebo orechy. Je vynikajúci!

Pripravujem ho už niekoľko rokov, pridávam aj ovocie, hrozienka alebo orechy. Je vynikajúci!

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

450 g kyslej smotany

100 g masla izbovej teploty

8 vajec

7 lyžíc hladkej múky

...

7 lyžíc kr. cukru

Citrónovú kôru z 1 citróna

Voliteľné: hrozienka, ovocie, orechy…

Na vrch:

Marhuľový džem

Práškový cukor

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov a plech na pečenie vymastíme maslom.

Tvaroh zmiešame so smotanou, pridáme zmäknuté maslo, vajcia a nakoniec aj múku, cukor a citrónovú kôru. Vymiešame jednotnú zmes – cesto.

Cesto navrstvíme na plech s vyššími okrajmi a niekoľkokrát buchneme po kuchynskej doske, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek v ceste.

Preložíme do vyhriatej rúry a pečeieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.

Koláčik sa počas pečenia nafúkne a keď ho vyberiete z rúry trochu spadne – na chuti mu to však rozhodne neuberie.

Po upečení môžeme potrieť džemom a posypať cukrom. Je však skvelý aj sám o sebe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: extremesilver