Tento dezert je malým zázrakom – taký a jemný a taký chutný, pritom ho pripravíte z úplne bežných prísad, ktoré mnohí máte určite v chladničke práve teraz. Ochutnajte ho!
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia
120 g kr .cukru
120 g hladkej múky
Štipku soli
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
Na krém:
250 g tvarohu
250 g smotany na šľahanie
Práškový cukor podľa chuti
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, postupdo zmesi všľaháme aj ostatné sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.
Pripravíme si plech s rozmermi 20×30 cm, vyložíme ho papierom (môžeme ho pomastiť trochou oleja) a navrstvíme naň cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10 minút.
Príprava krému je veľmi jednoduchá. Tvaroh rozmiešame s oboma druhmi cukru a v samostatnej miske si ušľaháme smotanu. Šľahačku vmiešame do tvarohu.
Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu. Na jeden plát navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhým plátom. Na ten navrstvíme zvyšný krém a posypeme kakaom alebo hoblinkami čokoládami.
Podávame vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptculinar