Nesmrteľný strúhaný tvaroháč s ovocím: S týmto koláčom nikdy nič nepokazíte, miluje ho úplne každý:

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubá múky
1 lyžičku prášku do pečiva
3/4 hrnčeka Kr. cukru
150 g maslo
2-3 PL kakao
1 PL kyslá smotana
1 ks vajcia
Plnka:
1 kg tvaroh
4 ks vajcia
100 g maslo
špetka soli
1 a 1/3 hrnčeka kr. cukru
2 PL vanilkový cukor
1 bal.vanilkový puding
Ďalej budeme potrebovať:
350 g ovocia podľa chuti

Postup:

Múku, prášok do pečiva, cukor, vajíčko, maslo, kakao a smotanu spracujeme do jednotnej guľôčky. Celú guličku rozdelíme na 2 časti v pomere 1: 2. Menšiu guličku zabalíme do alobalu a odložíme do mrazničky.
Pripravíme si plech s veľkosťou 25 x 35 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejte na 190 stupňov.
Väčšia guličku cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu a opatrne cesto prenesieme na plech. Poprepichujte vidličkou a dáme do rúry, kým pripravíme krém.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkou do peny, pridáme maslo, tvaroh, pudingový prášok a na menšom stupni mixéra všetko spojíme. Na záver vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a plnku navrstvíme na cesto.
Na krém poukladáme kúsky ovocia a na vrch nastrúhame na hrubom strúhadle cesto z mrazničky.
Vložíme do rúry, teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme cca 1 hodinu.