Táto piškóta je fantasticky krémová a nadýchaná. Z tejto dávky robím koláč len pre mňa s manželom, keď však prídu deti a vnúčatá, robím ho aj na tri plechy.
Potrebujeme:
230 g hladkej múky preosiatej
130 g kr. cukru
2 vajcia
15 g prášku do pečiva
250 g ricotty alebo veľmi hustej kyslej smotany
100 g masla
8-10 kusov broskýň zaváraných
Štipku soli
Formu s priemerom 28 x 19 cm
Poznámka: Ak nemáte skutočne hustú kyslú smotanu, navrstvite ju do gázy a nechajte cez noc odkvapkať – oddelí sa srvátka a smotana nadobnudne správnu konzistenciu
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Maslo vymiešame s cukrom, vajíčkami, pridáme riccotu alebo kyslú smtoanu. Dôklande premiešame a nakoniec obe zmesi spojíme. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie (aspoň dno), navrstvíme cesto a uložíme naň scedené ovocie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.