Najjemnejší smotanový koláč s broskyňami: Tá piškóta je ako krém – neskutočná dobrota ku kávičke!

Táto piškóta je fantasticky krémová a nadýchaná. Z tejto dávky robím koláč len pre mňa s manželom, keď však prídu deti a vnúčatá, robím ho aj na tri plechy.

Potrebujeme:

230 g hladkej múky preosiatej

130 g kr. cukru

2 vajcia

15 g prášku do pečiva

250 g ricotty alebo veľmi hustej kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla

8-10 kusov broskýň zaváraných

Štipku soli

Formu s priemerom 28 x 19 cm

Poznámka: Ak nemáte skutočne hustú kyslú smotanu, navrstvite ju do gázy a nechajte cez noc odkvapkať – oddelí sa srvátka a smotana nadobnudne správnu konzistenciu

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Maslo vymiešame s cukrom, vajíčkami, pridáme riccotu alebo kyslú smtoanu. Dôklande premiešame a nakoniec obe zmesi spojíme. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie (aspoň dno), navrstvíme cesto a uložíme naň scedené ovocie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.