plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší recept, ktorý sa topí v ústach: Zemiaky ešte nikdy nechutili tak dobre!

Tento fantastický recept musíte rozhodne vyskúšať.

Zemiakové plátky s mletým mäsom obalené v jemno cestíčku – chutnejšie jedlo ste ešte nejedli.

 

 

Skvelý recept na zemiaky s bravčovým mäsom z youtube kanála Essen rezepte für alle.

Potrebujeme:

400 g bravčového mäsa

1 cibuľu

1 mrkvu

1 vajce

80 g strúhanky

soľ

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

3 zemiaky

Na cestíčko:

2 vajcia

soľ

mleté čierne korenie

50 g paradajkového pretlaku

1 PL múky

Na omáčku:

jarnú cibuľku

1 PL paradajkového pretlaku

soľ

korenie

300 ml vody

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na kocky a potom nožom nasekáme.

Vložíme ho do misky a pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Ďalej pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu.

Pridáme vajce, strúhanku, soľ, čierne korenie a mletú červenú papriku.

 

 

Všetko spolu dobre premiešame.

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky.

 

 

Medzi dva zemiakové plátky vložíme mäsovú zmes.

V nízkej miske zmiešame vajcia, čierne korenie, soľ, pretlak a múku.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

Zemiaky obalíme v cestíčku a opečieme z oboch strán do zlatista.

 

 

Na oleji osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku.

Pridáme pretlak, soľ, korenie, vodu a za občasného miešania varíme.

 

 

Do panvice s omáčkou pridáme zemiaky s mäsom, prekryjeme.

Dusíme 20 minút.

Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes