plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší ovocný tvarohový koláč: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná – fantázia!

Vynikajúci koláčik s ovocím a tvarohom, jemný, fantastický a na leto ako stvorený!

Vynikajúci koláčik s ovocím a tvarohom, jemný, fantastický a na leto ako stvorený!

Potrebujeme:

4 vajcia – oddelíme žĺtky a bielky

250 g polohrubej múky

100 g cukru kryštálu

1/2 hrnčeka oleja

1/2 hrnčeka vody

3/4 prášku do pečiva

3 vanilkové cukry

100 g cukru (prípadne podľa chuti)

1 vanilkový puding

1/2 l ovocnej šťavy

2 tvarohy

Ovocie

Postup:

Na cesto zmiešame múku, olej a vodu. Pridáme žĺtky s vanilkovým cukrom a 100 g cukru, ktoré sme vyšľahali do peny. Z bielkov vyšľaháme v sneh a opatrne primiešame do cesta. Nakoniec dáme 3/4 kypriaceho prášku do pečiva. Ak chcete tmavé cesto, pridajte do kakao.

Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a polohrubú múkou vysypaný plech.

Po upečení potrieme: 2 tvarohy + 2 vanilkové cukry + cukor podľa chuti. Na tvaroh poukladáme odkvapkané ovocie (broskyne, jahody, ananás, hrušky ..)

Do kastrólika si pripravíme 1/2 l ovocnej šťavy a uvaríme s 1 vanilkovým pudingom. Hustý rôsol nalejeme na buchtu a necháme vychladiť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: Alžbeta Barányiová, facebook

Najlepšie recepty na dnes