3 broskyne, 4 vajcia, biely jogurt a takýto výsledok: Najjemnejší ovocný koláč – vydrží mäkučký až 5 dní!

Koláč vydrží mäkký a lahodný až 5 dní. Je veľmi chutný s akýmkoľvek ovocím.

Potrebujeme:

4 vajcia strednej veľkosti pri izbovej teplote

200 gramov kr. cukru

250 gramov bieleho jogurtu

250 gramov hladkej múky

50 gramov zemiakového škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 balenie prášku do pečiva

3 broskyne (alebo jablká, hrušky, marhule…)

Mandľové vločky

Práškový cukor

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny (šľaháme aspoň 7 minút). Potom do zmesi všľaháme jogurt pri nižších otáčkach a keď je dobre vmiešaný, pridáme aj zemiakový škrob, preosiatu múku a prášok do pečiva – tie vmiešame už len ručne. Ak sa vám cesto zdá príliš husté alebo naopak riedke, pridajte podľa potreby jogurt/mlieko alebo múku. Cesto by nemalo byť ani príliš tekuté ani príliš husté.

Formu na pečenie s priemerom 24 vymastíme a vysypeme hrubou múkou (alebo vyložíme papierom na pečenie). Do formy navrstvíme cesto a uložíme naň nakrájané ovocie a posypeme hrsťou mandľových vločiek. Pečieme v predhriatej rúre pri  teplote 170 ° asi 40 minút – vždy sa riadime podľa konkrétnej rúry.

Po vychaldení posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano.it

Témy:


Pridajte svoj komentár