Najjemnejší koláč z kyslej smotany: Vanilkový krém je ukrytý priamo v ceste – neskutočná dobrota ku kávičke!

Koláč, ktorý je skutočne vynikajúci, jemný a pritom šťavnatý. Môžete robiť s ovocím, alebo aj bez ovocia. Pohár môžete používať s obejmom 250 ml. Ak používate iný objem, vždy merajte všetky prísady s rovnakým pohárom, to je záruka úspechu. Plech veľký 25×35 cm.

Potrebujeme:

1 pohár hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 pohár polohrubej múky

1 pohár mlieka

3/4 pohára kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

1/2 pohára oleja

2 vajcia

Na krém:

3/4 pohára práškového cukru

2 poháre smotany kyslej 16% (400 g)

2 vajcia

1 bal. zlatého klasu

1 bal. vanilkového cukru

Voliteľné – ovocie kompótované aj čerstvé

Postup:

Najskôr si vymiešame cesto pomocou ručného šľahača – nasjskôr vajcia s cukrom do peny, potom tekuté prísady a nakoniec sypké. Na krém si zmiešame všetky prísady (používame pudingový prášok, nie uvarený puding).

Na plech vyložený papierom na pečenie (alebo vymastený a vysypaný múkou) navrstvíme 1/2 cesta, naň lyžicou krém (môžeme cik-cak, alebo robiť ostrovčeky), ovocie (ak ho používame – v tomto sú čučoriedky) a opäť cesto. Pri teplote 170 stupňov pečieme asi 45-55 minút. Treba sledovať.

Hotový koláčik poprášime cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto webcukraszda