plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne jemný kapor podľa šéfkuchára bez vyprážania a nepríjemného zápachu: Tradičná ryba pripravená v rúre, rozdiel je ohromný!

Pri vyprážaní kapra na panvici vzniká nepríjemný zápach, ktorý nie každý znesie.

 

 

Aby sme mu zabránili, stačí vymeniť panvicu za rúru.

Medzi takto pripraveným kaprom a vyprážaným nepocítite rozdiel v chuti ani v štruktúre.

Vyprážaný kapor je vianočná klasika, no nie je bez nevýhod.

Pri vyprážaní ryba vydáva intenzívnu arómu, ktorá niektorých ľudí dráždi.

Okrem toho použitie veľkého množstva oleja ovplyvňuje trávenie jedla.

Ak sa chcete vyhnúť nevýhodám, upečte kapra v rúre.

Ak vaša rúra nemá konvenčnú funkciu, nastavte teplotu na cca 180°C.

Pri zapnutej funkcii horúceho vzduchu môže byť teplota 160°C.

 

 

Tradičná vianočná klasika pripravená podľa portálu smakosze.

Potrebujeme:

500 g kapra

2 vajcia

hladkú múku

strúhanku

soľ

Postup:

Kapra nakrájame na filety .

Prípadne pripravíme hotové kúsky ryby, ktoré obalíme v soli a uložíme na 30 minút do chladničky.

Po uplynutí tejto doby rybu vyberieme.

Necháme na kuchynskej linke ešte cca 30 minút.

Ide o dôležité pravidlo, aby sa zohriala na izbovú teplotu.

 

 

Na dva samostatné taniere nasypeme múku a strúhanku.

V miske rozšľaháme vajíčko.

Kúsky ryby namáčame najprv v múke.

Potom klasicky vo vajci a nakoniec v strúhanke.

 

 

Obalenú rybu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C, prípadne 180°C.

Pečieme asi 20-30 minút na strednej priečke.

Dozlatista upečeného kapra môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes