plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší jablkový koláč: Nenáročný na prípravu, milovníci domácich koláčov si ho nevedia vynachváliť!

Pripravte si doma sladkú lahôdku jemnú ako páperie.

Výborný recept na lahodný jablkový koláč, ktorý budú od vás deti pýtať aj viackrát v týždni.

 

 

Úžasný jablkový koláč podľa portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

4 jablká

4 vajcia

200 ml mlieka

100 g masla

200 g kryštálového cukru

350 g hladkej múky

10 g prášku do pečiva

Na ozdobu:

práškový cukor alebo čokoládu

Postup:

Najprv vyšľaháme vajcia mixérom.

Potom postupne pridávame cukor a pokračujeme v šľahaní pri vysokých otáčkach po dobu 7-10 minút.

Šľaháme, kým sa vajcia nezmenia na nadýchanú a objemnú hmotu.

 

 

Bez zastavenia šľahania postupne pridávame (tenkým prúdom) rozpustené maslo (teplé, nie horúce) a mlieko.

Potom do misy preosejeme múku s práškom do pečiva.

Vyšľaháme pomocou mixéra na nízkych otáčkach alebo vymiešame špachtľou.

 

 

Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky.

Nakrájané jablká pridáme do cesta a špachtľou premiešame.

 

 

Formu na pečenie vymastíme trochou masla, vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme.

Koláč dáme piecť do predhriatej rúry na 15 minút pri teplote 200°C.

Pomocou špáradla otestujeme, či je hotový.

 

 

Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a potom ho preložíme na tanier.

Posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme rozpustenou čokoládou.

A sladkú dobrotu môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes