Úžasný koláčik, odskúšaný a nesmierne lahodný. Hlavne je veľmi mäkunký a vláčny.
Potrebujeme:
350 g polohrubej múky
220 g práškového cukru
250 ml smotany na šľahanie
4 ks vajíčka
1 bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
220 g zmäknutého masla
Voliteľné:
100 ml mlieko
120 g orechy mleté
Náplň:
1 kg jablká
2 bal. vanilkového cukru
2 lyžice kr. cukru
1 lyžička mletej škorice
Postup:
Zmäknuté maslo dôkladne vymiešame s praškovým cukrom. Postupne primiešame vajíčka a keď sú vmiešané, pridáme aj sypké prísady a nakoniec aj smotanu (ak chcete orechové cesto, pridáme aj orechy a mlieko). Cesto by malo byť vláčne, stredne husté. Cesto rozdelíme na dve polovice. jednu navrstvíme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 35 x 35 cm. Na vrstvu cesta rozložíme jablká nastrúhané, mierne odšťavené a ochutené cukrom a škoricou. Pečieme pri 190 °C asi 35 – 40 minút do zlatista. Upečený koláčik poprášime cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)