Najjemnejší jablkový koláč zo šľahačkového cesta: Toto je ešte lepšie, ako klasika z lineckého cesta!

69

Úžasný koláčik, odskúšaný a nesmierne lahodný. Hlavne je veľmi mäkunký a vláčny.

Potrebujeme:

350 g polohrubej múky

220 g práškového cukru

250 ml smotany na šľahanie

4 ks vajíčka

1 bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

220 g zmäknutého masla

Voliteľné:

100 ml mlieko

120 g orechy mleté

Náplň:

1 kg jablká

2 bal. vanilkového cukru

2 lyžice kr. cukru

1 lyžička mletej škorice

Postup:

Zmäknuté maslo dôkladne vymiešame s praškovým cukrom. Postupne primiešame vajíčka a keď sú vmiešané, pridáme aj sypké prísady a nakoniec aj smotanu (ak chcete orechové cesto, pridáme aj orechy a mlieko). Cesto by malo byť vláčne, stredne husté. Cesto rozdelíme na dve polovice. jednu navrstvíme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 35 x 35 cm. Na vrstvu cesta rozložíme jablká nastrúhané, mierne odšťavené a ochutené cukrom a škoricou. Pečieme pri 190 °C asi 35 – 40 minút do zlatista. Upečený koláčik poprášime cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár