plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšia pečienka podľa deda šéfkuchára: Veľmi jemná a chutná, zaručene nestvrdne!

Vynikajúci recep na prírpavu pečienky, ktorú ma naučil ešte môj dedo šéfkuchár a našla som ju aj na stránke skarbnychka-retseptiv.

Vynikajúci recept na prípravu pečienky, ktorú ma naučil ešte môj dedo šéfkuchár a našla som ju aj na stránke skarbnychka-retseptiv.

Pečienka podľa tohotu receptu je veľmi jemná a lahodná.

Zaručene nestvrdne a bude chutiť aj tomu, kto pečienku inak nemusí. Ja ju takto jedávam aj bez prílohy, ale výborná je s pečivom alebo zeleninou.

Toto cesto dodá pečeni jemnosť a originálnu chuť. Pečienka je jemná, lahodná a určite počas prípravy nestvrdne.

Určite vyskúšajte pečeň uvariť podľa tohto receptu!

Na cesto rozbite dve vajcia v hlbokej miske, pridajte dve polievkové lyžice majonézy a rovnaké množstvo múky. zamiešajte.

Vznikne vám tekutejšie cesto.

Vezmite jednu cibuľu, nakrájajte ju nadrobno, orestujte na malom množstve oleja, a pridajte do cestíčka.

Teraz do cesta pretlačte jeden strúčik cesnaku a pridajte aj malé množstvo najemno nasekaných byliniek.

Pridajte sladkú papriku, podľa chuti soľ a zamiešajte.

Morčaciu alebo kuraciu pečeň nakrájajte na kúsky s veľkosťou 3 x 3 centimetre a vložte ich do cestíčka.

Pečeň nechajte 15 minút v cestíčku, potom ju na predhriatej panvici so slnečnicovým olejom opražte do krásnej zlatistej kôrky.

Oheň musí byť mierny, pečte radšej pomalšie.

Podávame s prílohou podľa chuti, pečienka je vynikajúca aj s chlebíkom.

Dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes