Vynikajúci recept na prípravu pečienky, ktorú ma naučil ešte môj dedo šéfkuchár a našla som ju aj na stránke skarbnychka-retseptiv.
Pečienka podľa tohotu receptu je veľmi jemná a lahodná.
Zaručene nestvrdne a bude chutiť aj tomu, kto pečienku inak nemusí. Ja ju takto jedávam aj bez prílohy, ale výborná je s pečivom alebo zeleninou.
Toto cesto dodá pečeni jemnosť a originálnu chuť. Pečienka je jemná, lahodná a určite počas prípravy nestvrdne.
Určite vyskúšajte pečeň uvariť podľa tohto receptu!
Na cesto rozbite dve vajcia v hlbokej miske, pridajte dve polievkové lyžice majonézy a rovnaké množstvo múky. zamiešajte.
Vznikne vám tekutejšie cesto.
Vezmite jednu cibuľu, nakrájajte ju nadrobno, orestujte na malom množstve oleja, a pridajte do cestíčka.
Teraz do cesta pretlačte jeden strúčik cesnaku a pridajte aj malé množstvo najemno nasekaných byliniek.
Pridajte sladkú papriku, podľa chuti soľ a zamiešajte.
Morčaciu alebo kuraciu pečeň nakrájajte na kúsky s veľkosťou 3 x 3 centimetre a vložte ich do cestíčka.
Pečeň nechajte 15 minút v cestíčku, potom ju na predhriatej panvici so slnečnicovým olejom opražte do krásnej zlatistej kôrky.
Oheň musí byť mierny, pečte radšej pomalšie.
Podávame s prílohou podľa chuti, pečienka je vynikajúca aj s chlebíkom.
Dobrú chuť! :-)