plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšie zaváranie čerešní na svete: Kto raz skúsi, ten sa ho už nepustí – zavárame tak všetko ovocie!

Takto zaváram roky a mám s tým len tie najlepšie skúsenosti. je to úplne jednoduché a keď raz skúsite, určite sa tohoto postupu budete držať. Veľa zdaru. :-)

Takto zaváram roky a mám s tým len tie najlepšie skúsenosti. je to úplne jednoduché a keď raz skúsite, určite sa tohoto postupu budete držať. Veľa zdaru. Tento postup praktizujem už 10 rokov, odkedy som ho videla v príspevku pani Lucky.:-)

Potrebujeme:

Čerešne (alebo iné ovocie), kryštálový cukor

Postup:

Třešně nebo jiné ovoce

zdroj: lucie v.

Umyté vykôstkované čerešne nasypeme do umytých pohárov, do každého pohára dáme 2 lyžice cukru a zalejeme do necelej polovice vodou.

Plech vyložíme kuchynskou utierkou, uložíme na utierkou a vložíme do rúry.

Horkovzdušnú rúru nastavíme na 200 stupňov a dáme do nej plech s pohármi,  zalejeme asi 2cm horúcej vody z kanvice. Až začnú ísť bublinky, stiahneme teplotu na 80 stupňov a nechám 10 – 15 minút sterilizovať. Potom otočím hore dnom, necháme vychladnúť a skladujeme ako všetky zaváraniny. Aj ostatné ovocie zaváram takto a poháre sa mi nekazia, odporúča vrelo :-).

Prajeme vám bohatú úrodu ovocia :-)

Najlepšie recepty na dnes