plny-hrniec_transparent_negativ.png

NAJJEDNODUCHŠÍ recept na venčeky, aký tu kedy bol: Krásne sa vydaria aj začiatočníkom, úžasná chuť!

Recept na vynikajúce a pritom jednoduché venčeky, ktorých autorkou je pani  Lucia Filipová.

Recept na vynikajúce a pritom jednoduché venčeky, ktorých autorkou je pani  Lucia Filipová.

Venčeky sú fantasticky chutné a zvládne ich pripraviť aj začiatočník.

Podľa tohoto receptu s naozaj výborné.

 

 

 

Potrebujeme:

300 ml vody

150 g maslo

150 g múky polohrubej

Štipka soli

4 celé vajíčka

Krém:

1 bal. Zlatého krasu

400 ml mlieka

1 smotana na šľahanie

Postup:

Pripravíme si hrniec s hrubšími stenami. 

Dáme variť vodu s maslom a štipkou soli.

Maslo rozpustíme, privedieme do varu a pridáme múku.

Miešame, kým sa všetky prísady nespoja.

Je to v podstate, ako keby sme cesto chceli osmažiť, ale musíte stále miešať, aby sa cesto nepripálilo a ľahko sa oddeľovalo od stien.

 

 

Foto: tjn

 

Keď máte cesto spojené, nechajte ho vychladnúť.

Postupne pridajte 4 celé vajcia.

Postupne zapracujte do cesta, nech sa prísady spoja.

Cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme venčeky na plech vyložený papierom.

 

foto: tjn

 

Pokvapkáme vodou papier mimo venčekov.

Dáme piecť pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

Na krém uvaríme puding s mliekom a keď vychladne, vmiešame vyšľahanú šľahačku.

 

 

Upečené vychladnuté venčeky rozkrojíme a naplníme krémom.

Ak sa vám nechce robiť puding, môžete naplniť len šľahačkou, je to ešte jednoduchšie a rýchlejšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu: Lucia Filipová

Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes