plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšie recept Parížske rezy a fantastickým vylepšením: Stavím sa, že taký chutný krém ste ešte nejedli!

Parížske rezy s fantastickým vylepším - pridajte do šľahačky aj dve tyčinky ľadové kaštany!

Tento zákusok si zamilujete. Ak máte radi parížsku šľahačku, skúste do nej pridať aj ľadové gaštany – je to neskutočná dobrota!

Potrebujeme:

Korpus:

1,5 hrnčeka polohrubej múky (1 hrnček = 250 ml)

3/4 hrnčeka kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 vajcia

3/4 hrnčeka oleja

1 hrnček vody

4 lyžice kakaa

1 bal. prášku do pečiva

Krém:

3 bal. šľahačky

2 tyčinky ľadové gaštany

1/2 čokolády na varenie

Ďalej: rum, marmeláda,strúhané čokoláda na posypanie, šľahačka a višne na dozdobenie

Postup:

Deň vopred zvaríme suroviny na parížsku šľahačku – smotany na šľahanie, ľadové gaštany a čokoládu a necháme do druhého dňa vychladiť v chladničke.

Suroviny na korpus vyšľaháme elektrickým šľahačom a vylejeme na olejom vymastený a kokosom vysypaný hlboký plech. Upečieme a necháme vychladnúť.

Parížsku šľahačku potom vyšľaháme a natrieme na korpus, ktorý sme pokvapkali rumom a podľa chuti aj potreli marmeládou. Dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo šľahačkou a višňou.

Môj tip: do cesta pridávam aj kúsky čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes