plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšie Parížsky rožky pod slnkom: Zvládne ich aj začiatočník a chuť miliónová – celá rodina pýtala recept!

Tento recept mi poslala už pred pár rokmi moja mama, ako reťazový e-mail s vianočnými receptami.

 

 

Odvtedy sú tieto parížske rožteky u nás hotovým rodinným klenotom – pečú sa celý rok, nielen na Vianoce.

Sú naozaj jednoduché a vynikajúce.

Potrebujeme:

1 vajce

10 dkg cukor práškový

10 dkg orechy vlašské mleté

1 lyžica múka hladká

Krém:

 

 

1 vajce

40 g cukor kryštál

10 g kakao

80 g  masla

Poleva:

 

 

Čokoláda na varenie

1 lyžica oleja

Postup:

Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame.

Masu potom dáme do sáčku, odstrihneme konček na šírku, akú chceme mať základňu pre rožky a nanesieme na plech – na papier na pečenie.

Potom dáme piecť.

 

 

Do vyhriatej rúry na 170-180 stupňov, pečieme dozlatista.

Kým sa pečie cesto, pripravíme si plnku.

Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao.

 

 

Keď trochu masa vychladne, zamiešame do nej maslo, dáme do sáčku a počkáme kým mierne nestuhne.

Môžeme dať na chvíľu do chladničky.

Potom odstrihneme koniec, opäť na šírku akú chceme a nanášame na vychladnuté piškóty.

 

 

Na záver si nad parou dáme rozpustiť čokoládu, do ktorej dáme za lyžicu oleja.

Namáčame do nej plnkovú časť rožtekov.

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes