Najjednoduchšie Parížsky rožky pod slnkom: Zvládne ich aj začiatočník a chuť miliónová – celá rodina pýtala recept!

Tento recept mi poslala už pred pár rokmi moja mama, ako reťazový e-mail s vianočnými receptami. Odvtedy sú tieto parížske rožteky u nás hotovým rodinným klenotom – pečú sa celý rok, nielen na Vianoce. Sú naozaj jednoduché a vynikajúce.

Potrebujeme:

1 vajce

10 dkg cukor práškový

10 dkg orechy vlašské mleté

1 lyžica múka hladká

Krém:

...

1 vajce

40 g cukor kryštál

10 g kakao

80 g  masla

Poleva:

Čokoláda na varenie

1 lyžica oleja

Postup:

Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame. Masu potom dáme do sáčku, odstrihneme konček na šírku, akú chceme mať základňu pre rožky a nanesieme na plech – na papier na pečenie.

Potom dáme piecť. Do vyhriatej rúry na 170-180 stupňov, pečieme dozlatista.

Kým sa pečie cesto, pripravíme si plnku.  Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao.  Keď trochu masa vychladne, zamiešame do nej maslo, dáme do sáčku a počkáme kým mierne nestuhne. Môžeme dať na chvíľu do chladničky. Potom odstrihneme koniec, opäť na šírku akú chceme a nanášame na vychladnuté piškóty.

Na záver si nad parou dáme rozpustiť čokoládu, do ktorej dáme za lyžicu oleja. Namáčame do nej plnkovú časť rožtekov.

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

prajeme vám dobrú chuť! :-)