plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšie „mliečne“ cesto na koláč: Zakaždým sa vydarí!

Môžete ho obmieňať na množstvo spôsobov a predsa sa nikdy nezunuje. Pridajte k nemu čerstvé alebo sterilizované ovocie, džem, čokoládovú polevu, alebo si ho dajte len tak – ako chutné mliečne raňajky. :-)

Môžete ho obmieňať na milión spôsobov a predsa sa nikdy nezunuje. Pridajte k nemu čerstvé alebo sterilizované ovocie, džem, čokoládovú polevu, alebo si ho dajte len tak – ako chutné mliečne raňajky. :-)

Potrebujeme:

1 l mlieka

400 g hladkej múky

6 vajce

1 bal. vanilkového cukru

5 lyžíc kryštálového cukru

Štipku soli

Maslo na vymazanie plechu

Postup:

Vajcia zmiešame s mliekom, múkou, soľou, oboma druhmi cukru a vymiešame hladké cesto bez hrudiek.

Rúru nastavíme na 180 stupňov, stredne veľký pekáč vymažeme maslom a navrstvíme naň cesto.

Pečieme 30 minút. K cestu môžu byť pridané ľubovolné prísady.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes